Jelenlegi hely

„Mai kihívások – tradicionális megoldások” - kreatív kompetenciák közösségi fejlesztése Piliscséven és térségében

A közművelődési intézmények ki nem használt funkciója: reális alternatívát nyújtani az oktatási intézmények mellett a gyerekek fejlesztésére egy olyan életkorban, amikor még kellőképpen nyitottak a szokványostól eltérő értékrendek, kreatív gondolkodási és foglalkozási formák iránt.
A Kálmánfi Béla Művelődési Ház és Könyvtár 2012. márciusában pályázati programot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Építő közösségek” 3. ütem – A) közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában c. pályázati konstrukcióba. A pályázati programot a kiíró támogatási méltónak találta.
A „Mai kihívások – tradicionális megoldások” – kreatív kompetenciák közösségi fejlesztése Piliscséven és környékén című, TÁMOP-3.2.3/A-11-1-2012-0095-ös számú felkínálja a kreatív iparral összefüggő ismeretek, tudások, képességek megszerzésének esélyét.

- A projekt általános és középiskolai 119 gyereknek kínál 514 nonformális tanulási alkalmat, amely során a fiatal generációk oktatásában, a szemléletük formálásában, a tradicionális tudásrendszerek újjáértelmezésében, a mai kor kihívásaihoz történő adaptálásában rejlő stratégiai lehetőségek kiaknázását célozza.
- Együttműködést hozott létre a környező közoktatási intézményekkel, a piliscsévi, kesztölci és leányvári általános iskolákkal.
- A megvalósítás ideje alatt 17 különböző szakkör valósul meg négy kompetenciaterületen.
Az elnyert támogatás összege: 20.250.000 Ft.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer